Fedezd fel, miért nem ér el a paradicsom a várt vörös színhez, és ismerd meg a megoldást, ami segíthet!

A paradicsomok zöldülésének elmaradása mögött a forróság áll, amely kedvezőtlen hatással van a növényekre – hasonlóan az emberi hőgutához. Ezt a jelenséget a kertépítési szakértő részletesen kifejtette a portálnak, hangsúlyozva, hogy amikor a hőmérséklet tartósan 30-35 fok fölé emelkedik, az paradicsom érési folyamata jelentősen lelassulhat, sőt, akár meg is állhat. Ennek következtében a kertben található termések sárgulni vagy zöldülni kezdenek. Konkoly Andrea arra is felhívta a figyelmet, hogy ilyenkor nem csupán az érési folyamat, hanem a fejlődés is visszaesik, mivel a túlérett, de pirosodásra képtelen gyümölcsök akadályozzák a növényt abban, hogy újabb bogyókat hozzon létre.