Egy utolsó kortyot ivott a kókusz ízletes levéből, majd néhány órával később csendesen távozott az élők sorából a család feje.

Egy orvos a tragikus esemény után hangsúlyozta, mennyire lényeges az egzotikus ínycsiklandóságot megfelelően tárolni.

Tragikus körülmények között életét vesztette egy 69 éves férfi, aki kókuszvizet szeretett volna inni eredeti formájában. Az idős férfi ugyanis gombafertőzést kapott annak ellenére is, hogy mindössze egy kortyot ivott a kókuszból, mivel annak fura íze volt és állítása szerint kissé nyálkásnak is tűnt, míg felesége a kezdetektől úgy volt vele, romlott volt. Az egzotikus finomságot egy dán boltban vették a tragédia előtt egy hónappal és a konyhapulton tárolták a hűtő helyett.

A 69 éves férfi ital fogyasztása után három órával már rosszul érezte magát. Láz lépett fel nála, és hirtelen hányni kezdett. Mentőt hívtak, akik rendkívül sápadt és zavart állapotban találták meg. A kórházban metabolikus encephalopatiával kezelték, hogy megvédjék az agyát az ételmérgezés következményeitől. Sajnos 26 óra elteltével agyhalottá nyilvánították. Később derült ki, hogy a halálának pontos oka egy rendkívül mérgező gomba volt, amely a nyelőcsövébe került. Ez a gomba, a 3-nitropropionsav néven ismert fajta, leginkább Afrikában és Kínában fordul elő, ahol romlott cukornád okozza a haláleseteket.

A betegség tünetei általában gyomorpanaszokkal, hányással és hasmenéssel kezdődnek, de ezek a jelek gyorsan súlyosbodhatnak, akár kómához vagy halálhoz is vezetve. Dr. Samuel Choudhury, egy szingapúri orvos figyelmeztetése szerint a kókuszvíz fogyasztása csak akkor ajánlott, ha a kókuszt bontatlan állapotban, a felhasználás előtt hűtőben tárolták, és azt mielőbb el kell fogyasztani. Hangsúlyozta, hogy kizárólag a hámozatlan, "eredeti" formájában vásárolt kókuszokat szabad szobahőmérsékleten tárolni a vásárlást követően, ahogyan azt a Mirror is megjegyzi.

Related posts