A Nébih legfrissebb kiadványa hasznos útmutatásokkal szolgál az élelmiszer-pazarlás mérséklésére, amelyeket a Szabad Föld is bemutat.

Kép: Az útmutatóban rengeteg hasznos tipp és tanács található, Fotó: Kmpzzz, Forrás: Shutterstock

Rámutattak, hogy az élelmiszer-pazarlás mérséklése nemcsak környezetvédelmi, hanem gazdasági és etikai kérdés is; Magyarországon évente 810 ezer tonna élelmiszer-hulladék keletkezik, amelynek jelentős részéért a háztartások felelősek, de a nagyobb rendezvényeken, így az esküvőkön is számottevő mennyiségű élelmiszer kerül a kukába.

Nem meglepő, hogy az ENSZ egyik kiemelkedő fenntartható fejlődési célja az, hogy 2030-ig globálisan 50%-kal csökkentsék az élelmiszer-hulladékot a háztartásokban és a vendéglátóiparban – hangsúlyozták.

A Nébih Maradék nélkül programja erre a növekvő érdeklődésre reagálva állította össze új kiadványát, amely gyakorlati tanácsokkal segíti a párokat a pazarlásmentes esküvő megszervezésében. Az útmutatóban olyan praktikus tanácsok szerepelnek, amelyek többek között segítenek a menü tudatos megtervezésében, a maradékok kezelésében és az italpazarlás megelőzésében - írták.

Related posts