A Gourmet Fesztiválon különleges élményben lehet részünk, hiszen a spanyol konyha mestere is bemutatja tudományát. Az ízek varázslatos világába kalauzol minket, ahol a hagyományos spanyol fogások modern csavarral kelnek életre. Ne hagyjuk ki ezt az egyedü

Az elkészült ételeket a közönség is megízlelheti, és szavazhat arra, hogy melyik Dani García által újraértelmezett magyar klasszikus érdemli meg a helyet a Bibo Budapest étlapján.
Ahogy már említettük, a BOTANIQ Collection idén két különleges egységgel lép színre a Gourmet Fesztiválon, amely e hétvégén veszi kezdetét a Millenáris Park varázslatos környezetében.
A május 24. és 26. között zajló rendezvényen a BIBO Budapest, Dani García három Michelin-csillagos séfjének étterme, valamint a BOTANIQ Bár várja a látogatókat egyedülálló kulináris élményekkel, innovatív italkoncepciókkal és személyes találkozásokkal. Itt mindenki felfedezheti a gasztronómia különleges világát és egy felejthetetlen gasztroélmény részese lehet.
A gasztrofesztiválra Dani García Budapestre uatzott, aki megérkezésekor ezt mondta:
Negyedszer látogatok el Budapestre, és mindig új élményekkel gazdagodva tértem vissza. A magyarok valóban szerencsések, hiszen nem csupán egy lenyűgöző fővárosuk van, hanem egy vibráló és sokszínű konyhájuk is, amely számos szempontból párhuzamba állítható Andalúzia gasztronómiai örökségével. Itt a hagyományok és az innováció találkozik, és minden étkezés egy igazi ízélmény.
A Gourmet Fesztivál idei tematikája, a "kedvencek", igazán izgalmas inspirációt nyújtott Dani García számára. A BIBO Budapest standján öt egyedi fogás várja a látogatókat, mindegyik a személyes kedvencek esszenciáját hordozza:
Képzeld el, hogy egy ínycsiklandó gasztronómiai utazásra indulsz! Az első állomás a különleges Ököruszály Brioche, amely puha és ízletes textúrájával azonnal levesz a lábadról. Ezután a BIBO Lángos következik, amely ropogós külső rétege alatt lágy és fűszeres ízeket rejt. A következő finomság a Roppanós Garnéla, amelynek minden falatja egy tengerparti élményt idéz fel. Ezután a Gulyás Croquette érkezik, amely a hagyományos gulyás ízeit egy izgalmas új köntösbe öltözteti. Az ételsor végén pedig a Budapesti Hold nevű desszert varázsol el, egy édes befejezés, amely megidézi a főváros varázslatos éjszakáit. Ez a menü egy igazi kulináris élmény, amely minden ínycsiklandó falattal újabb meglepetéseket tartogat!
A fesztivál legizgalmasabb momentuma május 24-én, szombat este valósul meg a Gourmet Akadémia színpadán, ahol hatkezes főzés keretein belül Dani García és Giorgio Cavicchiolo (Alelí) mellett Varjú Imre (Flava) séfek varázsolják újjá kedvenc magyar ételeiket. Az este során a séfek saját egyedi stílusukban újraértelmezik a klasszikus fogásokat, így a hagyományok és a modern gasztronómia találkozása izgalmas élményt ígér.
A BOTANIQ Bár standján először mutatkozik be a nagyközönségnek a különleges Blumenizer Gin, amely egyedi, rétegzett zöldfűszeres ízvilágával hódít. A Gourmet Fesztivál keretein belül debütál egy frissítő nyári koktél is: a Tokaji spritz. Ez a különleges ital a Patricius Borház Katinka nevű, késői szüretelésű borával, édes sárgabarackkal és ínycsiklandó friss zsályával készül. A Tokaji spritz könnyed, gyümölcsös karakterével és eleganciájával egyszerre idézi meg a tokaji borvidék gazdag örökségét és a nyári napfény vidámságát. Ne hagyd ki ezt az ízletes élményt!